Foodwaste

Metos Foodwaste Oplossingen - bespaar 80 procent op uw voedselafval volume

Voedselverspilling

Voedsel is bijzonder waardevol, dus elke vorm van verspilling is verwerpelijk. Voedselresten die op een stortplaats of in het riool terechtkomen zijn bovendien ecologisch én economisch onverantwoord. Producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen jaarlijks gemiddeld €2,5 miljard aan voedsel, daarnaast gooien consumenten ook nog eens €2,5 miljard aan voedsel weg. Nu de verwerkingskosten blijven stijgen, rijst de vraag hoe we organisch afval op een maatschappelijk verantwoorde en efficiënte manier kunnen aanpakken. Met de food waste oplossingen van Metos / Isocool nv , is dit voorgoed verleden tijd. Met deze intelligente en geavanceerde apparatuur maakt u uw keuken slimmer, efficiënter en duurzamer.

Voedselafval tot 92% gereduceerd

Dankzij onze food waste oplossingen kan voedselafval adequaat worden verwerkt. De voedselresten (inclusief botten en schelpen) kunnen eenvoudig in een droppunt worden gegooid, waarna het wordt vermalen, getransporteerd en opgeslagen als swill (vloeibaar) voedselafval of wordt ontwaterd dankzij een speciale centrifuge-techniek. Bij deze laatste techniek wordt het volume van uw voedselafval tot wel 80% gereduceerd en bij het Composter systeem zelfs tot wel 92%. De droge pulp die bij deze voedselafval verwerkingssystemen overblijft, heeft niet alleen voordelen op hygiënisch gebied, maar is ook nog eens milieuvriendelijk te verwerken. En wanneer u kiest voor de opslag van swill kan dit bijvoorbeeld worden ingezet voor biogasinstallaties. Voor iedere professionele keuken is een passende oplossing, van een vrijstaande unit tot een geavanceerd voedselafval verwerkingssysteem waar meerdere dropstations op kunnen worden aangesloten.

Interessant voor bedrijven die:

  • Willen besparen op de stijgende kosten voor afvalverwerking.
  • Geen opslagruimte voor afval hebben.
  • Geen gesleep met zware afvalzakken door het pand willen.
  • De hygiëne in de keuken willen optimaliseren (geen ongedierte, schimmels en vervelende geuren meer)
  • MVO écht uitdragen.

Voedselafval verwerkingssystemen

Compacte unit met ontwatertechniek

Reduceer uw voedselafval met 80%

Deze vrijstaande unit verwerkt voedselafval zeer snel en efficiënt (450kg p/u). Het is de meest compacte oplossing in ons aanbod. Op een oppervlakte van slechts 0,8 m2 reduceert u het afvalvolume met maar liefst 80%.
Capaciteit: 500 maaltijden per dag.

Meer informatie over de stand alone unit Solus Eco

Vacuüm systeem met opslagtank

Voedselafval verwerkingssysteem

Het voedselafval wordt in een of meerdere dropstations vermalen. Vervolgens wordt het via dunne leidingen naar een opslagtank getransporteerd, middels vacuüm, waar het wordt opgeslagen.
Capaciteit: 500 – 2000 maaltijden per dag.

Informatie en animatie video Flex WasteDispo Wet Waste

Vacuüm systeem met ontwaterunit

Reduceer uw voedselafval met 80%

Het voedselafval wordt in een of meerdere dropstations vermalen. Vervolgens wordt het via dunne leidingen getransporteerd, middels vacuüm, naar een centrale ruimte, waar de resten dankzij een speciale centrifuge techniek ontwaterd worden.
Capaciteit: 500 – 2000 maaltijden per dag.

Meer informatie en animatie video Flex WasteDispo Dehydrated

Innovatief composter systeem

Reduceer uw voedselafval met 92%

Het composter systeem is het meest revolutionaire product. Van al uw organisch keukenafval blijft na behandeling slechts 8% over in de vorm van droge stof die ingezet kan worden als grondverbeteraar.
Capaciteit van 300 – 1000 maaltijden per dag.

Meer informatie en animatie video Circular Composter Systeem

Wellington College bereikt aanzienlijke afval reductie met Rendisk

Bekijk de klantvideo van Rendisk