Active Triple Filtration filtersysteem

Als Florigo met iets nieuws komt, heeft dat ook echt wat te betekenen. Het vertrouwde bestaande olie-/vetfiltersysteem van Florigo dat in veel van haar frituurovens en bakwanden wordt ingebouwd, is feitelijk volledig opnieuw ontwikkeld.

Florigo bakwanden nu met revolutionair filtersysteem

Door gebruik te maken van een combinatie van nieuwe technieken en driestaps olie/vetfiltering is Florigo erin geslaagd een filtersysteem te ontwikkelen dat eenvoudig is in gebruik. Minstens zo belangrijk en met recht spectaculair te noemen is het resultaat: beduidend langer houdbare,        schone en dus gezondere frituurolie. Ook na herhaald gebruik.

 

Het besparende vernuft van Active Triple Filtration

Filtering in drie stappen: filtering, fijnfiltering en als extra stap een filterplaat/pad. De pad is er ook met geïmpregneerd        filterpoeder tegen vrije vetzuren en afbraakproducten die ontstaan door hydrolyse, oxidatie en verhitting. Dit heeft niet alleen een positief effect op kleur, geur en kwaliteit van de frituurolie, maar bovenal op het eindproduct!

Alles als vanouds ingebouwd in de bakwand. En ‘eenvoudig in gebruik’ betekent ook écht makkelijk te bedienen: de filterbak op wielen        kan onder de bakwand worden ‘uitgereden’. De filterplaat/pad vervangen is een fluitje van een cent.

De drie stappen van Active Triple Filtration

Het proces van olie/vetfiltering begint zodra de bakwand wordt gestart.

Bij afbeelding 1 ziet u de bakwand met de snackmanden. In onze ketels zit onderin onder de manden, een kruimelvanger. Dat is de eerste stap.

  afbeelding 1     

Bij afbeelding 2 ziet u de filterbak die deze met een vernuftige koppeling met het olie/vetcircuit verbindt. Als u de filterbak onder de ketel vandaan rijdt wordt het olie circuit even ontkoppeld. Licht u het deksel er af, dan kunt u filter en pad eenvoudig en snel vervangen.

    afbeelding 2       

Bij afbeelding 3 ziet u de bak van boven. Daar bevinden zich de uitspoelbare filterzak (met miroil filter) en kunt u ook de speciale magnesol pad verwisselen. Deze pad is kant-en-klaar en met precies de juiste hoeveelheid poeder bewerkt; dus geen gedoe met losse poeder.

afbeelding 3

‘Kosten’ wordt ‘investering’

In plaats van te praten over kosten, is het realistischer om te spreken van ‘wat levert het op?’ Want het is een kwestie van aanschaf en afschrijving van de apparatuur tegenover de voordelen als besparing aan bakmedium, gebruiksgemak en beter gebakken, gezondere producten. We rekenen u dat graag voor. Gaat u er maar vanuit dat Florigo u een economisch verantwoord voorstel doet.

Florigo proefkeuken als cafetaria

Wilt u eerst wel eens zien hoe dat nieuwe filteren in de praktijk gaat? Dat kan! In de proefkeuken van onze fabriek in Woerden hebben wij een cafetaria omgeving nagebouwd, compleet met counter en frituurbakwand. Daar kunt u op uw gemak rondkijken, proefbakken en vanzelfsprekend de werking en het gebruik van ons nieuwe filtersysteem ‘Active Triple Filtration’ bekijken.