HR-Plus-modellen

  • HR-Plus ketel in           2- èn 3 mands           uitvoering
  • Ook ideaal voor           ‘los bakken’
  • HR-Plus           kruimelvanger

De HR-Plus frituurketels van Florigo zijn, dankzij minimale afmetingsverschillen, net zo compact in te bouwen als de al langer bestaande HC-ketels. De ruimtebesparing gaat gepaard met een nog hogere capaciteit. De vierkante ketels zijn ook zeer geschikt als visbakketel. Overigens is deze technologie ook mogelijk met ronde ketels. Het hoge rendement van de HR-Plus frituurketels en de grote bakcapaciteit is de ideale oplossing voor ‘piekvraag’ in de zaak.

Aantrekkelijke combinatie

Met de introductie destijds van HC-bakwandmodellen is het ‘design’ van de bakwand nogal veranderd. Met de komst van de HR-Plus (Hoog Rendement) modellen is er wat dat betreft weinig veranderd, des te meer de praktische mogelijkheden. De HR-Plus frites/snackketel met manden is de ideale combinatie van uitzonderlijk hoge afbakcapaciteit en optimaal bedieningsgemak.

Compacte bouw

De diepe ketels die relatief weinig ruimte in de bakwand in beslag nemen, maken een compacte bouw mogelijk en dragen daarmee bij aan een hedendaags ‘design’.         Brander- en wandstructuur hebben geen warmtewisselaars of vlampijpen ‘in’ het frituurgedeelte van de ketel; dus geen kwetsbare lasnaden en ook geen kans op oververhitting van frituurvet. De HR-Plus frituurketels beschikken over een grote ‘koude-zone’ onderin de ketel en een brede kruimelvanger hetgeen ook nog eens bijdraagt aan de levensduur van het frituurvet.

Kwaliteit en gemak

Door deze onderscheidende brander- en wandstructuur staat Florigo ook bij de HR-Plus frituurketel in voor de duurzaamheid die u altijd al van Florigo gewend bent. De ketelstructuur van de HR-Plus is ook geschikt voor vast vet, in tegenstelling tot de traditionele HR ketel. Zo is voorsmelten niet (meer) nodig, waaruit blijkt dat kwaliteit en praktisch voordeel best samen gaan.

HR-Plus model bakwand met dubbele afzuiging

Meer rendement, meer bakcapaciteit

Het geheel vernieuwde (gas) brandersysteem waarborgt een hoge overdracht van warmte in de frituurketel. Doordat er weinig energie (= warmte) via ‘de schoorsteen’ verloren gaat, is het rendement hoog. Bovendien wordt het gasverbruik beperkt en de NOx uitstoot verder beperkt. Derhalve zijn deze HR-Plus ketels uitermate geschikt voor het afbakken van grote hoeveelheden frites of snacks tijdens de spitsuren.

Flotronic snackcomputer

Elektronische temperatuur-regeling met als optie een frites- of snackcomputer met baktijdinstelling per mand, voor alle verschillende soorten snacks of frites, bevordert zowel het bedieningsgemak als de omzetsnelheid.         De Flotronic snackcomputer met automatisch geregelde baktijden levert een constante kwaliteit van de afgebakken producten, ongeacht de hoeveelheid die per keer wordt afgebakken. De Flotronic registreert hoeveelheid en soort product èn berekent en programmeert automatisch de exacte baktijd voor de beste kwaliteit.

HR-Plus model bakwand met ingebouwd RAS-frites apparaat

Design en hygiëne

Het zal kenners opvallen dat kranen en knoppen bij dit type bakwand geheel ontbreken. Alles is achter frontdeuren weggewerkt waardoor het schoonmaken gemakkelijk is. Ook de gladde ketelstructuur vereenvoudigt de reiniging, hetgeen bijdraagt tot betere hygiëne.         Naast de HR-Plus frituurketels is ook inbouw mogelijk van het volledige grootkeuken-programma van Florigo, inclusief ronde ketels. De grootte van de bakwand wordt geheel afgestemd op de gewenste capaciteit.

HR-Plus model bakwand. Boven wit halogeen en onder blauw verlicht.

  • Spiegelbakplaat
  • Saus dispenser
  • Frites-uitschepbox

Alle combinaties denkbaar

Zo worden snackketels met enkele, dubbele of driedubbele manden geleverd. Er zijn ook diverse maten voor au bain marie, spiegelbakplaat, dispensers/disposablehouders, verwarmde frites uitschepbox, gascomfoor etc. Vanzelfsprekend wordt alles naadloos ingebouwd volgens de door u gewenste indeling.         Uiteraard kan Florigo de HR-Plus bakwand ook uitvoeren met het beproefde automatisch        vetfiltersysteem, desgewenst nog aangevuld met een wegpompleiding naar vetton voor afgewerkt frituurvet. Slepen met (heet en gevaarlijk) frituurvet is hiermee voorgoed verleden tijd.

Gekoelde vitrine

Boven het frituurgedeelte is ruimte beschikbaar voor inbouw van een (verlichte)        gekoelde vitrine voor snacks en frites. Deze op ooghoogte aangebrachte presentatie werkt niet alleen uitnodigend voor de klant, maar voldoet tevens aan de HACCP-regelgeving (houdbaarheid) op dit gebied.

HR-Plus model bakwand met gekoelde vitrine

florigo banner